EPC-regels

Wat betekenen de nieuwe EPC-regels voor huurders?

Energierekeningen kunnen aanzienlijk bijdragen aan de kosten van het runnen van een huis, maar nieuwe voorschriften voor energie-efficiëntie moeten huurders helpen een beter geïnformeerd besluit te nemen over verhuizen.

Vanaf 1 april moesten alle particuliere huurwoningen in Engeland en Wales voldoen aan de nieuwe regeringsregels met de pakkende titel – de Minimum Energy Efficiency Standards (MEES).

Volgens deze regels kunnen verhuurders een huurflat of huis niet verhuren, tenzij de woning een Energy Performance Certificate (EPC) -classificatie van E of hoger heeft.

Minimum Energy Efficiency Standards

In eerste instantie is dit alleen van toepassing op nieuwe huurovereenkomsten en verlengingen voordat deze wordt verlengd.

Aangezien energierekeningen een aanzienlijk deel uitmaken van uw maandelijkse uitgaven als huurder, is het de moeite waard om kennis te maken met nieuwe regels die positieve veranderingen beloven, waaronder lagere energierekeningen en beter geïsoleerde woningen.
Hier nemen we een kijkje.

Wat is een EPC?

Dit stuk papierwerk laat zien hoeveel energie een woning verbruikt en hoe het scoort in termen van energie-efficiëntie.

Alle huizen en appartementen krijgen een classificatie van A (meest efficiënt) tot G (minst efficiënt). Op de EPC wordt een A-classificatie aangegeven met donkergroen, terwijl een G-classificatie rood is.
EPC’s zijn niet alleen een wettelijke vereiste als u een huis koopt, maar ook een wettelijke vereiste als u huurt.

Wat staat er in de nieuwe regels?

Verhuurders kunnen geen woningen meer verhuren, tenzij de woning een EPC-beoordeling van E of hoger heeft.
Hoe ouder het pand, hoe slechter de energie-efficiëntie waarschijnlijk zal zijn.

Cijfers suggereren dat ongeveer 300.000 huurwoningen nog steeds een F-classificatie of G-classificatie hebben – en onder de nieuwe minimale energienormen vallen.

Hoewel dit aantal nog steeds hoog lijkt, wijst ARLA Propertymark erop dat het aanzienlijk is gedaald van 700.000 in 2012.

Wat betekenen de wijzigingen voor een huurder die op zoek is naar een nieuwe woning?

 
Als u op zoek bent naar een huurflat of -huis, kunt u besluiten dat een energiezuinige woning een stuk aantrekkelijker is omdat dit betekent.

  • Goedkopere verwarming en lagere energierekeningen.
  • De woning moet beter geïsoleerd zijn en kan kenmerken hebben zoals zolderisolatie, muurisolatie en dubbele beglazing om het gezelliger te maken.
  • Het pand kan ook nog andere energiezuinige voorzieningen hebben, zoals een nieuwe ketel, nieuwe verwarmingsregelaars, nieuwe radiatorkranen en led-gloeilampen.
  • Het appartement of huis kan van betere kwaliteit zijn en comfortabeler om in te wonen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *