EPC-voorschriften

Hoe te voldoen aan de EPC-voorschriften

De voorschriften inzake energieprestatie van gebouwen (Engeland en Wales) worden van kracht op 9 januari 2013 en de voorschriften trekken de voorschriften voor energieprestatie van gebouwen (certificaten en inspecties) (Engeland en Wales) 2007 en alle vele wijzigingsverordeningen van 2007 tot 2012 in. grootste verandering is waarschijnlijk het schrappen van de vereiste om de voorpagina van de EPC in advertenties en verhuurgegevens te plaatsen, die nu is vervangen door een vereiste om de activarating in te voegen. Zie later voor volledige details. Bij de opmaak zal een EPC ook vergezeld gaan van een aanbevelingsrapport.

Relevante persoon

Relevante persoon

De relevante persoon die volgens de voorschriften verantwoordelijk is, blijft zoals voorheen namelijk de aspirant-verhuurder bij verhuur van het gebouw en de verkoper bij verkoop. Wanneer het gebouw wordt gebouwd, is het de persoon die de constructie uitvoert. Voor dit artikel hebben we ons gericht op verhuurders en huurders, maar ik denk dat in alle gevallen een verwijzing naar de verhuurder kan worden opgevat als zowel verkoper als huurder voor de koper. Zoals hieronder te zien is, is er voorzien in een agent die informatie inwint over de inbedrijfstelling van een EPC, maar zelfs als een agent in dienst is, zal de verhuurder (of toekomstige verhuurder) altijd de eindverantwoordelijkheid dragen voor het garanderen van een EPC.

Definitie van bouwen en wonen

De term bouwen is licht gewijzigd en bevat nu een nieuwe term van “bouweenheid” en “bouwschil”. Gebouw betekent een overdekte constructie met muren, waarvoor energie wordt gebruikt om het binnenklimaat te regelen. Gebouweenheid betekent een sectie, verdieping of appartement in een gebouw dat is ontworpen of aangepast om afzonderlijk te worden gebruikt. Woning betekent een gebouw of een deel van een gebouw dat wordt bewoond of bestemd is om te worden bewoond als een afzonderlijke woning.

 

Minimaal niveau van energie-efficiëntie

Alle gehuurde eigendommen (zowel binnenlands als niet-binnenlands) die een nieuwe huurovereenkomst moeten hebben, moeten een EPC-beoordeling van minimaal “E” hebben. Deze vereiste is ook van toepassing op alle verlengingen van huurcontracten aan dezelfde huurder voor dezelfde woning op of na 1 april 2018. De plicht wordt ook in werking gesteld door elke periodieke huur die ontstaat op of na 1 april 2018 na het verstrijken van een vaste termijn omdat de heffing niet alleen veroorzaakt door een verlenging, maar ook “een extensie”.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *