Certificaat EPC

Hoe u een energieprestatiecertificaat EPC kunt krijgen

Ontdek de feiten over EPC’s, of u er een nodig heeft voor uw eigendom en hoe u er een kunt krijgen.

Wat is een energieprestatiecertificaat (EPC)?

Een Energy Performance Certificate (EPC) geeft potentiële kopers en huurders een indicatie van de energie-efficiëntie van een woning. Het certificaat bevat informatie over de typische energiekosten van de accommodatie en aanbevelingen voor manieren om het energieverbruik te verminderen om de woning energiezuiniger te maken.

energiezuiniger te maken.

Voor het eerst geïntroduceerd in 2007 als onderdeel van het nu afgeschaft Home Information Pack, is een energieprestatieclassificatie nodig voor woningen die worden verkocht of verhuurd in Engeland, Wales en Noord-Ierland.

In 2012 werden de EPC’s bijgewerkt en vereenvoudigd ter ondersteuning van de Green Deal, die deel uitmaakte van de beoordeling ervan. De Green Deal is geïntroduceerd om huiseigenaren te helpen energiebesparende verbeteringen aan hun woning aan te brengen. De EPC is tien jaar geldig en de inspectie van het pand duurt gewoonlijk tussen 45 minuten en een uur.

Energieprestatiecertificaten worden gereguleerd door de Energieprestatie van gebouwenverordening 2012 en de enquête wordt uitgevoerd door binnenlandse energiebeoordelaars.
Wijzigingen zullen zowel de commerciële EPC’s als residentiële EPC’s binnen de particuliere verhuursector beïnvloeden en zullen betekenen dat de minimale energie-efficiëntienorm voor niet-huishoudelijke gebouwen zal worden vastgesteld op een ‘E’ EPC-classificatie.

De nieuwe EPC-regelgeving wordt ingevoerd vanaf 1 april 2018 en vereist dat alle in aanmerking komende eigendommen worden verbeterd tot een minimumnorm. Het is onwettig om een ​​woning te huren die niet voldoet aan de minimale energie-efficiëntienorm (tenzij er een uitzondering is) en er kan een boete worden opgelegd van maximaal £ 4.000 voor inbreuken.

Hoeveel kost een EPC?

EPC-kosten variëren van £ 45,83- £ 100,00 + btw – er zijn geen vaste kosten, dus het is de moeite waard om prijzen van meerdere bedrijven te vergelijken. Om de beste EPC-kosten te krijgen, moet u ervoor zorgen dat u de beoordeling rechtstreeks voltooit in plaats van via een makelaar.

 
De prijs van uw energieprestatiecertificaat hangt ook af van verschillende factoren met betrekking tot uw eigendom, zoals het type onroerend goed dat u bezit en hoeveel slaapkamers het heeft. De locatie van uw eigendom en het gebied waarin u woont, kunnen ook van invloed zijn op de EPC-kosten.

Hoe krijg ik een EPC?

Het energieprestatiecertificaat wordt opgesteld door binnenlandse energiebeoordelaars. Zelfs als u niet van plan bent uw eigendom te verkopen, kan een energieprestatiecertificaat u een indicatie geven van de energie-efficiëntie van uw huis en aangeven hoe dit kan worden verbeterd om u geld te besparen op uw brandstofrekeningen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *